Vés al contingut

Elements patrimonials

Es tracta d’un espai de caràcter etnogràfic i històric estretament relacionat amb la història recent de Vilanova de la Barca, endegat fa anys per Macià Polo, persona molt lligada a la vida cultural del poble i que amb el pas del temps va recollir i catalogar no

Aquest tossal està situat al nord-est del terme entre Alcoletge i Vilanova de la Barca i permet visitar quatre tombes medievals excavades a la roca i trinxeres durant la guerra

La timoneda d’Alfés se situa a l’interior de l’espai natural protegit dels Secans de Mas de Melons-Alfés.

Es tracta d'un camp de túmuls que presenta tota una tipologia d'enterraments d'incineració: túmuls circulars i rectangulars, amb superposicions.

Genó és un poblat fortificat de l’Edat del Bronze final (1150-900 aC) situat al capdamunt d’un turó isolat amb un camp visual total, sobretot dominant el marge esquerre del riu Segre.

Es tracta d’un element patrimonial de caràcter arqueològic, consistent en un aflorament de roca sorrenca situat al nord-est del nucli de Torrefarrera.

El Canal de Pinyana constitueix una infraestructura hidràulica de les comarques del Segrià (Lleida) i la Llitera (Osca).

L'església de Sant Salvador està situada al carrer del Forn número 8, del nucli antic de Torrebesses. La trobarem al punt més alt de la Vileta, a 288m d’altitud per ser exactes. És un edifici d'una nau i absis semicircular, cobert amb volta de canó apuntada.

L’Església “Nova” o església que va matar el fred, com la coneixen alguns, es troba a la part baixa del municipi de Torrebesses. L’edifici es va començar a construir el 1869 quan el poble va tenir la necessitat d’una església més gran a causa de l’ augment de població.